Beli atau sewa kereta?

pandaibajet.com, sewa beli, kereta

Pernah tak terfikir soalan ni – Beli atau sewa kereta? Tahukah anda , sekarang ni tak payah pening-pening cari downpayment untuk beli kereta. Boleh sewa je dengan Flux. Tempoh sewa boleh buat bulanan, 1 tahun, 2 tahun atau 3 tahun. Lagi lama anda sewa lagi murah sewa bulanan.

 

Sewa Kereta Bulanan Dengan FLUX

 

Sangat mudah untuk melanggan khidmat sewa kereta dengan FLUX. Boleh sign up di sini dan follow steps yang di sediakan. Selepas proses verifikasi dalam lebih kurang satu minggu, anda boleh bawa kereta idaman anda dengan bahagia. Tanpa perlu downpayment, tak risau pasal nak bayar insuran tahunan dengan kontrak yang fleksibel.

Contoh kereta Vios; sewa bulanan RM1308. Tempoh bayar 36 bulan. Jumlah keluar duit RM47,088 jer compare buat loan 9 tahun kena bayar RM77,000-87,000. Belum campur interest, mungkin boleh mencecah RM100,000.

Renault dan Nissan pun dah buat program sewa ni. Cuma beza dengan Flux ni kita boleh SWAP kereta dalam tempoh sewa tu. Kalau dah boring naik Vios boleh tukar kereta BMW pulak misalnya.

Lagi best insurans, road tax & maintenance kereta semua kawtim. Tak payah pening2 sebab company tanggung!

CEO Flux ialah anak kepada bekas Gabenor Malaysia, Tan Sri Zeti Aziz.

The plan is brilliant for those who don’t want to increase their liability.

Besides, interest of car loan should decrease as car value depreciate. But we Malaysian are paying interest of 3-4% every year until our loan tenure ends.

Sekarang pun banyak pilihan untuk kita bergerak from point A to B. Company e-hailing pun ade a few in the market. Public transport efficiency is also increasing.

Adakah memiliki kereta sekarang itu perlu dan wajib? Nak beli kereta atau sewa, mana yang terbaik?

Tepuk dada tanya poket.

Aiziera Sukman
Aiziera Sukman
Articles: 13

Leave a Reply